Onze winkel te Sijsele:

Welkom bij pc-matic te sijsele - damme

Dorpsstraat 49
8340 Sijsele - Damme
Tel: 050/70.44.13
Mail: info@pc-matic.be
www.pc-matic.be

Cryptovirus oplossing

Steeds meer horen we dat bedrijven getroffen worden door een vorm van Cryptolocker-virus. Hierbij worden bestanden vergrendeld, en wordt er gevraagd om een betaling te doen om weer aan uw bestanden te kunnen.

Hoe komt het Cryptovirus binnen?

De virussen kunnen zich enkel manifesteren als een gebruiker in uw netwerk dat toelaat door bijvoorbeeld een bepaalde bijlage te openen. Vervolgens zijn alle bestanden in het netwerk vergrendeld en dus onbruikbaar.

Wat kan u zelf doen ter preventie tegen het Cryptovirus?

Zorg steeds voor offline backups

Let er wel op dat die back-up van uw gegevens op een externe harde schijf is bewaard die is losgekoppeld van uw computer.

Het virus versleutelt alle gegevens binnen haar bereik. Dat zijn dus niet alleen bestanden op de besmette pc, maar ook data die toegankelijk zijn via aangesloten opslagmedia of in het netwerk waar de computer toe behoort.

Wees alert met bijlages met een .exe of .zip-extensie

Open geen onbekende of verdachte bijlages met deze extensie aangezien dit de meest voorkomende vorm is waarin het virus wordt rondgestuurd.

Let op uw mails

het Cryptovirus wordt voornamelijk via mail rondgestuurd. Open nooit bijlages van mails waarvan u niet weet wat het is, u de verzender niet kent en waarvan u twijfelt aan de echtheid van de mail.